В Естонії чиновникам заборонять використовувати TikTok у службових телефонах

Середа, 29 березня 2023, 10:04

В Естонії заборонять встановлювати та використовувати додаток TikTok на смартфонах, які держава видала чиновникам.

Про це заявив міністр інформаційних технологій і зовнішньої торгівлі Крістіан Ярван, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

Ярван сказав, що до кінця цього місяця доступ до додатку TikTok на всіх пристроях, які адмініструють централізовано, буде закритий.

"Якщо державний службовець користується своїм приватним телефоном на роботі, ми не будемо втручатися. Спочатку це стосуватиметься лише TikTok, який буде видалено з виданих державою смартфонів", - сказав міністр.

Нагадаємо, співробітникам шведських Сил оборони більше не дозволяється використовувати соціальну мережу TikTok на своїх робочих телефонах.

Додаток, який належить китайській компанії, збирає дані користувачів – це викликало занепокоєння, що китайський уряд може отримати доступ до цієї інформації.

Зазначимо, що в останні тижні деякі європейські країни почали забороняти користуватись TikTok урядовцям і держслужбовцям із міркувань безпеки, а Єврокомісія дала відповідне розпорядження минулого місяця.

Більше про це читайте у статті Хрестовий похід проти TikTok: чому ЄС та США обмежують використання китайської платформи або дивіться у відео.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: