У Литві вирішили не карати росіян, які забруднили паркан посольства РФ червоною фарбою

П'ятниця, 3 березня 2023, 20:49

Прокурор Вільнюської дільничної прокуратури припинив розслідування у зв'язку з можливим порушенням громадського порядку 24 лютого 2023 року у Вільнюсі біля російського посольства.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Delfi.

Таке рішення ухвалили, коли констатували, що не було дій, які можна було б кваліфікувати як злочинні

Розслідування було розпочато 24 лютого 2023 року. Вночі було затримано двох громадян Росії, які червоною фарбою забруднили паркан навколо російського посольства і тротуар.

Повідомляється, що під час розслідування з'ясували, що громадяни РФ зробили це, висловлюючи протест проти війни, яку Росія веде в Україні та проти вбивства мирних громадян. Темний час доби для протесту вони обрали, щоб не порушувати закон про порядок.

Крім того, вони вирішили зробити це вночі, оскільки рівно рік тому Росія напала на Україну.

Прокурор пояснив своє рішення тим, що громадяни РФ хотіли висловити свою громадянську позицію проти війни Росії в Україні, а не зіпсувати майно і не порушити громадський порядок.

Згідно з матеріалами справи, дії підозрюваних, їхній протест, тривав недовго, у темну пору доби, поруч нікого не було, тому не можна сказати, що вони порушили громадський порядок.

 Після того як прокурор ухвалив рішення, зібрані матеріали було передано на розгляд до ДКП Вільнюського округу, щоб поліція оцінила, чи не порушили громадяни РФ положення Кодексу адміністративних правопорушень.

Як повідомлялося, підбитий в Україні російський Т-72, який експонується у Вільнюсі, жартома виставили на продаж на місцевому онлайн-майданчику, щоб закликати литовців до пожертв на підтримку України. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: