Прем'єрка Естонії: Розглядаємо чотири варіанти коаліції

Понеділок, 6 березня 2023, 13:38

 "Партія реформ" прем'єрки Естонії Каї Каллас розглядає чотири варіанти формування коаліції після переконливої перемоги на парламентських виборах у неділю.

Про це Каллас заявила на пресконференції у понеділок, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

"Партія реформ" визначила команду переговірників на коаліційних переговорах і має намір зустрітися найближчим часом із головами інших партій", - заявила Каллас за підсумками засідання правління партії вранці після виборів.

Естонські націоналісти збираються оскаржити результати парламентських виборів у суді

"Ми обговорили результати. І з'ясувалося, що ми в усіх округах покращили результат. Це досягнення всіх кандидатів. Спасибі всім виборцям", - сказала Каллас.

За її словами, правління дуже ретельно обговорило всі комбінації майбутньої коаліції. 

"Їх чотири. Усі варіанти мають свої плюси і мінуси. Але нам потрібен час, щоб усе обговорити з головами інших партій. Коли ми розпочнемо переговори, нам хотілося б досягти і кінцевого результату. Адже ми маємо укласти угоду на чотири роки, і нам потрібно обговорити багато тем, озвучених у різних програмах, і визначити загальні принципи, за якими ми діятимемо", - повідомила Каллас.

Згідно з остаточними результатами виборів в Естонії, перемогу на парламентських виборах здобула "Партія реформ" прем'єрки Каї Каллас, яка отримала 37 мандатів у Рійгікогу.

До оприлюднення результатів електронного голосування під час підрахунку голосів, відданих на дільницях, зі значним відривом лідирувала євроскептична й права EKRE, перемога якої несла для України певні ризики.

Більше читайте про них у матеріалі: Ризик зупинки допомоги Україні: наскільки небезпечні парламентські вибори в Естонії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: