У Єврокомісії відреагували на останні удари РФ по Україні: цинічний терор

Понеділок, 6 березня 2023, 14:09

У Єврокомісії назвали останні атаки РФ за участю дронів та ракет "жахливими діями", що відображають систематичний і цинічний терор Росії.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Минулої ночі Росія здійснила ще одну жорстоку атаку проти України, використовуючи іранські дрони "Шахед". Це продовження невибіркових атак за допомогою дронів та ракет проти цивільного населення, що включає руйнування житлового будинку у Запоріжжі посеред ночі кілька днів тому. Лише у цій атаці загинули 13 невинних людей, включно з дитиною. Ці жахливі дії відображають систематичний і цинічний терор Росії проти України і її народу", - заявив речник Єврокомісії на брифінгу у Брюсселі в понеділок.

У Львові підпишуть угоду про створення Міжнародного центру з переслідування злочинів агресії РФ

У цьому контексті він нагадав про останні кроки, зроблені для притягнення до відповідальності РФ за її злочини в Україні.

Зокрема, на полях конференції "Об’єднані заради справедливості" у Львові цими вихідними було підписано угоду, яка дозволить створити новий Міжнародний центр з переслідування злочинів агресії проти України в Гаазі. Він зберігатиме докази злочинів та підготує аналіз доказів для обвинувачення на майбутніх судових процесах.

Крім того, на конференції США офіційно погодилися посилити співпрацю зі Спільною слідчою групою, яка розслідує злочини в Україні.

Як повідомлялося, Повітряні сили збили 13 з 15 дронів-камікадзе "Шахед", які росіяни запустили по Україні уночі 6 березня.

Російські загарбники вночі 2 березня здійснили повітряну атаку на Запоріжжя, внаслідок "прильоту" пошкоджень зазнав житловий будинок і 13 людей загинули.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: