У Брюсселі посилили охорону метро після погроз терактами російською мовою

Середа, 8 березня 2023, 17:17

Правоохоронці в Брюсселі в середу посилили присутність на двох лініях метро після анонімних погроз про нібито підготовку там теракту.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в публікації The Brussels Times.

Європейська комісія отримала два анонімні листи про загрозу теракту на четвертій і шостій лініях метро Брюсселя. Паралельно в соцмережах у середу з’явились повідомлення російською мовою з погрозами про "вибух".

За даними бельгійських ЗМІ, Єврокомісія отримала листи, де російською мовою містилося попередження: "У світлі подальшої агресивної політики ЄС попереджаю вас про великі терористичні атаки на території Євросоюзу".

У відповідь на запит The Brussels Times Національний кризовий центр Бельгії повідомив, що разом з іншими партнерами уважно стежать за ситуацією, але в світлі різних факторів вважають, що терористичний напад малоймовірний.

Згодом Національний кризовий центр Бельгії підтвердив, що зміст електронного листа був вивчений різними органами влади, які дійшли такого ж висновку, що потенційна атака є малоймовірною.

Як пише видання, оскільки робота громадського транспорту в Брюсселі вже й так ускладнена через різні профспілкові страйки, громадськість і без того з осторогою ставилася до поїздок на метро. Крім того, американські громадяни в Брюсселі отримали особисті повідомлення від посольства США з проханням залишатися в безпеці під час поїздок на роботу в середу, особливо на другій і шостій лініях метро.

Система громадського транспорту в Брюсселі неодноразово ставала об'єктом насильства. Найбільш відомими є теракти 2016 року, коли терористами-смертниками було вбито 20 людей. Суд у справі почався лише в грудні 2022-го.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: