Поліція застосувала сльозогінний газ проти жіночого маршу у Стамбулі: є затримання

відео
Четвер, 9 березня 2023, 11:49

У Стамбулі правоохоронці розігнали марш з нагоди Міжнародного жіночого дня та затримали деяких протестувальників. 

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство АР.

Тисячі людей зібралися в середу в одному з центральних районів міста на акцію протесту, яка об'єднала боротьбу за права жінок і обурення через приголомшливу кількість жертв смертоносного землетрусу на початку лютого.

Організаторам вже другий рік поспіль заборонили пройти пішохідним проспектом Істікляль. Поліція заблокувала доступ демонстрантів до проспекту. Журналіст агентства бачив, як поліцейські затримали щонайменше 30 осіб і застосували сльозогінний газ після того, як група завершила свою демонстрацію о 21:00 за місцевим часом.

Місцева влада заборонила марш, заявивши, що це місце не є дозволеним для проведення демонстрацій. Вона також стверджувала, що марш може "спровокувати" сегменти турецького суспільства, призвести до словесних або фізичних нападів і бути використаний терористичними групами та загрожувати національній безпеці.

Протестувальники тримали плакати з написами "ми гніваємося, ми в жалобі" в пам'ять про понад 46 тисяч людей, які загинули в Туреччині під час землетрусу 6 лютого.

На одному з банерів було написано "контролюйте підрядників, а не жінок", маючи на увазі підрядників, яких звинувачують в ігноруванні будівельних норм і сприянні руйнуванню.

Організатори протесту також розкритикували уряд за вихід зі Стамбульської конвенції.

Турецька платформа "Ми зупинимо феміцид" заявила, що минулого року чоловіки вбили 328 жінок у країні.

Вихід Туреччини зі Стамбульської конвенції у минулому призводив до акцій протесту, які турецька поліція також розганяла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: