Близько 800 українцям, яких у Таллінні поселили на борту лайнера, потрібно шукати інше житло

Понеділок, 10 квітня 2023, 14:04

Близько 800 українцям, які опинилися в Естонії через війну і отримали під розміщення каюти лайнера, до червня необхідно буде знайти собі інше житло.

Як повідомляє суспільний мовник ERR, про це повідомила компанія-оператор Tallink, пише "Європейська правда". 

Судно Isabelle під латвійським прапором ще з квітня 2022 року стало "готелем на воді" для українців з тимчасовим захистом – за домовленістю між Tallink Group та естонським Департаментом соціального страхування. До пандемії коронавірусу воно курсувало між Ригою і Стокгольмом.

В Ірландії гальмує проєкт модульних будинків, замовлених для українців з тимчасовим захистом

За даними компанії, зараз на Isabelle проживають понад 800 українців. 

Втім, Tallink Group уклала багаторічний контракт щодо цього судна із канадською компанією – з липня Isabelle зафрахтована з можливістю подальшого викупу. 

Відтак в Управлінні соцзабезпечення повідомили українцям, що до червня їм потрібно знайти собі житло для оренди. За підтримкою з цього питання можна буде звернутися до консультантів відомства. 

Управління соцзабезпечення зазначає, що за потреби мешканці судна отримають інше тимчасове житло, але не обов’язково у Таллінні. 

"Консультанти Управління соцзахисту будуть розглядати ситуацію кожної родини окремо і намагатися враховувати побажання людей та наявність місць у школах і дитсадках", - зазначили у відомстві.  

Нагадаємо, Фінляндія погодилася допомогти Естонії зменшити навантаження на систему соцзахисту через приїзд українців та готова прийняти у себе тих, хто висловить готовність переїхати. 

В Естонію з початку повномасштабної війни і до кінця року прибуло близько 120 000 українських біженців, з яких понад 65 000 залишилися в країні. Тим часом у Фінляндії за тимчасовим захистом звернулися менш як 50 000 українців, хоча населення Фінляндії в п'ять разів більше за населення Естонії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: