У чеському Брно ганялись за розлюченим страусом, що втік від хазяїна

фото
Понеділок, 10 квітня 2023, 19:14

У чеському місті Брно в неділю поліцейські кілька годин намагались зловити страуса на ім’я Ед, що втік із вольєра.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомила муніципальна поліція міста в понеділок.

У неділю вранці поліції зателефонувала жінка, яка розповіла, що бачила "великого пернатого птаха", що біг містом і "мав розлючений вигляд". У переслідуванні страуса брали участь усього п’ятеро представників поліції та служби відлову тварин.

"Страус може розвивати швидкість близько 60 кілометрів на годину. Тому ключовим моментом був вибір правильної тактики", – кажуть у муніципальній поліції Брно.

Правоохоронці вирішили сформувати "рій" і налякали Еда так, аби той дійшов до кущів. Коли страусу вже не було куди відступати, офіцери разом схопили його й обережно перенесли в машину для відлову.

 
Фото: Муніципальна поліція Брно

"Страуси, однак, можуть дуже ефективно захищатися, копаючи і використовуючи для цього внутрішній палець на нозі, схожий на копито. Це може бути досить небезпечною зброєю, і переляканий птах навіть злегка вдарив одного з офіцерів по гомілці", – йдеться в повідомленні.

Власнику птаха віддали по обіді неділі. Той пояснив, що йому вдалося перестрибнути через високий паркан.

"Хоча за втечею птаха якраз на Великдень, ймовірно, стоїть простий збіг обставин, не позбавлений інтересу той факт, що, згідно із сучасними даними, першими розписаними яйцями були яйця страуса, що було ще 60 тисяч років тому", – підкреслили в поліції Брно.

Нагадаємо, восени минулого року на українсько-словацькому кордоні фотопастки зафіксували тигра, який втік з господарства у селі Стричава на Закарпатті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: