Розвідка Естонії: Крім очікуваного контрнаступу ЗСУ можливе збільшення інтенсивності атак РФ

П'ятниця, 14 квітня 2023, 17:21

Командувач Розвідувального центру Сил оборони Естонії полковник Марго Гросберг очікує найближчими тижнями в Україні ескалації бойових дій: окрім контрнаступу ЗСУ також можливе збільшення інтенсивності російських атак.

Про це Гросберг заявив у п'ятницю на щотижневому брифінгу в Міноборони Естонії, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

За словами Гросберга, наразі спостерігається передислокація військ РФ на лінії фронту, що вказує на те, що вони продовжують готуватися до можливого наступу ЗСУ.

Розвідка Британії: РФ активізувала наступ на Бахмут, "вагнерівців" посилили

Росія, як і раніше, зберігає ініціативу у війні з Україною, наголосив полковник. Водночас аналітики зазначають, що РФ не має достатньо ресурсів, щоб завдавати ударів по всій лінії фронту. Але це не означає, що Росія не може організувати наступ на окремих ділянках фронту, зазначив Гросберг. 

Разом з тим завдавати ударів у кількох місцях одночасно перешкоджають колосальні втрати в живій силі та техніці, пояснив він.

За словами Гросберга, на сьогодні втрати РФ у танках перевищили планку у 2000 одиниць, іншої бронетехніки російські війська втратили ще більше – сумарно понад 10 000 одиниць. 

До того ж в умовах війни складно організувати технічне обслуговування і ремонт пошкодженої техніки, зазначив він.

Втрати російської військової техніки перевищують можливості країни наразі виробляти нові озброєння і викуповувати їх у країн-партнерів, яким вона раніше постачала аналогічну техніку. Але на своїх базах і складах у Росії все ще достатньо зброї, щоб вести цю війну, принаймні, до кінця цього року, якщо не довше, сказав Гросберг.

Нагадаємо, міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Україна має значну частину можливостей, необхідних для успіху весняного контрнаступу на тлі наслідків витоку документів американської розвідки.

Президент Чехії Петр Павел вважає, що Україна матиме лише одну спробу для великого контрнаступу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: