Прем’єр Латвії вважає, що коаліція зможе домовитися про спільного кандидата у президенти

Понеділок, 17 квітня 2023, 18:08

Прем’єр-міністр Латвії Кріш’яніс Каріньш вважає, що правляча коаліція зможе домовитися про спільного кандидата у президенти.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi, про це він заявив на пресконференції після зустрічі з коаліційними партнерами. 

Каріньш зазначив, що на цей час коаліція ще не має спільного кандидата, але до крайнього терміну – 13 травня – має шанси домовитися про нього. 

"На мою думку, бажано щоби коаліція домовилася про одного кандидата. Це спростило би роботу усіх залучених сторін і створило би певну передбачуваність", – зазначив він. 

Президентські вибори у Латвії – які відбуваються у Сеймі – відбудуться 31 травня. Кандидатів потрібно висунути з 9 до 13 травня включно. 

Про свою готовність балотуватися вже заявив Улдіс Піленс, лідер блоку "Об’єднаний список", що входить до правлячої коаліції разом із партією прем'єра "Нова єдність" та "Національним альянсом". Чинний президент Егілс Левітс ще не розкрив, чи планує вдруге змагатися за посаду. 

Читайте також інтерв’ю "ЄвроПравди" з прем’єром Латвії: "Немає підстав для позитиву щодо Росії, це – загроза на покоління"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: