Словаччина отримала від Німеччини другий із 15 Leopard 2 в межах "кругового обміну"

Понеділок, 17 квітня 2023, 19:59

Збройні сили Словаччини отримали другий танк Leopard 2A4, який Німеччина пообіцяла в межах "кругового обміну" як заміну 30 бойовим машинам піхоти БМП-1, переданим Україні.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на TASR.

Перший танк Leopard у межах "кругового обміну" Словаччина отримала від Німеччини в грудні 2022 року. За словами речниці словацького міністерства оборони Маргарити Какащикової, решта 13 очікуються до кінця 2023-го.

Перед відправленням німецькі танки проходять комплексний капітальний ремонт на підприємстві Rheinmetall. Перша техніка вже пройшла випробування у Словаччині, й міністерство оборони країни здійснює відповідну оцінку.

"Для введення танків до складу Збройних сил Словаччини необхідно також провести перепідготовку екіпажів, яку офіцери Бундесверу проведуть влітку цього року на базі навчального центру в Лешті", – додала Какашчікова.

За домовленістю з Берліном, Словаччина отримає від Німеччини 15 бойових танків Leopard 2A4, зокрема запчастини, боєприпаси, а також навчання для військових.

Словаччина передала Україні всі тридцять БМП-1 до жовтня 2022 року.

Раніше стало відомо, що Німеччина надасть Словаччині дві одиниці сучасної системи протиповітряної оборони MANTIS, які будуть використані для посилення захисту східного кордону з Україною, що забезпечується силами та засобами Збройних сил Словаччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: