Авіакомпанія Ryanair готова швидко відновити роботу в Україні після війни

Середа, 19 квітня 2023, 17:26

Ірландський лоукостер Ryanair готовий швидко відновити роботу в Україні після завершення війни, як тільки польоти в країну знову стануть безпечними. 

Як повідомляє Bloomberg, про це заявив генеральний директор Ryanair Майкл О'Лірі, пише "Європейська правда".

Він зазначив, що Ryanair найняла близько 60 українських пілотів і близько 80 членів екіпажу, які в основному знаходяться на базах у Польщі в очікуванні відкриття ринку.

О'Лірі сказав, що авіакомпанія планує створити 30 маршрутів і розгорнути кілька баз в Україні протягом 12 місяців після повернення.

"Ми могли б полетіти туди приблизно за два тижні. Ми активно шукаємо способи й вивчаємо можливості для повернення в Україну", – зазначив О'Лірі.

За його словами, відбудова України надасть величезні можливості європейському бізнесу, а авіація відіграватиме ключову роль, оскільки "росіяни, ймовірно, підірвуть дороги і мости", тому літаки стануть найважливішим способом пересування.

До вторгнення Росії в Україну і подальшого закриття повітряного простору країни, Ryanair була другою за величиною авіакомпанією на ринку. За прогнозами О'Лірі, авіакомпанія може стати №1, як тільки життя в Україні повернеться до нормального стану.

Нагадаємо, в кінці січня повідомлялося, що Ryanair наймає значну кількість українських пілотів і бортпровідників, щоб бути готовою повернутися в країну, коли закінчиться війна з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: