МВС Франції каже про понад 1000 постраждалих правоохоронців у протестах проти пенсійної реформи

Неділя, 2 квітня 2023, 11:56

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманін стверджує, що із 16 березня на акціях проти суперечливої пенсійної реформи постраждали понад 1000 поліцейських, жандармів і пожежників.

Про це, як пише "Європейська правда", Дарманін заявив в інтерв’ю виданню Le Journal du Dimanche.

"Із 16 березня було поранено 1093 поліцейських, жандармів і пожежників", сказав очільник французького МВС, додавши, що в цей час сталося "2579 підпалів і 316 нападів на громадські будівлі". Усього у зв’язку з протестами ведеться 38 судових розслідувань.

Дарманін заявив, що не підтримує твердження про нібито надмірне насильство правоохоронців щодо демонстрантів, наголосивши, що у 2021 році за "непропорційне застосування сили" було покарано 111 поліцейських і жандармів.

Прем'єрка Франції виключає поступки з пенсійною реформою, попри протести

"Коли починається насильство, погромники і ультраліві, то обов'язок сил правопорядку – сказати "стоп". Я відмовляюся піддаватися інтелектуальному тероризму ультралівих, який полягає в тому, щоб поміняти місцями цінності: учасники заворушень стали б агресорами, а поліція – агресорами", – підкреслив Дарманін.

Реформа, яка передбачає поступове підвищення пенсійного віку із 62 до 64 років, викликала масштабні протести у Франції, надто після того, як уряд застосував конституційну процедуру та ухвалив її в обхід парламенту.

За даними останніх опитувань, приблизно три чверті французів вважають, що уряд має відкликати непопулярну пенсійну реформу, аби масштабні протести і страйки врешті припинилися. 

Читайте детальніше на цю тему у статті: Франція у вогні: як Макрон пішов на вкрай непопулярну реформу і куди це заведе країну,

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: