Підтримка Макрона просіла до мінімуму за 5 років після затвердження пенсійної реформи

П'ятниця, 21 квітня 2023, 10:24

Підтримка президента Франції Емманюеля Макрона знизилася до найнижчого за цю каденцію рівня після того, як він остаточно затвердив непопулярну пенсійну реформу.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RTL, такими виявилися результати дослідження громадської думки від BVA.

Опитування провели після телевізійного звернення президента, у якому він пояснював свою позицію щодо реформи. Позитивно президента оцінюють лише 26% опитаних – на два процентних пункти менше, ніж у березні, тоді як "скоріш негативно" – 32% і "дуже негативно" – 41%. 

Підтримка президента опустилася до рівня, на якому була ще восени 2018 року, на момент початку протестів "жовтих жилетів", і найнижчого рівня за цю каденцію. 

При цьому 70% виборців, які у першому турі проголосували за Макрона, зберігають позитивну думку про нього. 

Прем’єрка Елізабет Борн втратила 1 процентний пункт підтримки, її позитивно оцінюють 27% респондентів. 

Опитування також засвідчило, що люди, попри остаточне затвердження реформи, не готові змиритися з нею – 63% вважають, що протести мають продовжуватися.

Як повідомлялося, Макрона часто зустрічають протестами під час його турне країною до 100 днів другого терміну. Так, у місті Ганж на півдні Франції у протестувальників відбирали каструлі, якими вони створювали додатковий шум.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: