Пріоритетом України має стати виконання рекомендацій Єврокомісії для вступу до ЄС - Каллас

Понеділок, 24 квітня 2023, 16:59

Пріоритетом для Києва має стати виконання рекомендацій Європейської комісії для якнайшвидшого вступу до Європейського Союзу, оскільки саме це відкриває шлях до початку переговорів про членство.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявила прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас на пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Житомирі.

"Європейська комісія надала сім рекомендацій, які мають бути виконані. Вважаю, що їхнє виконання має бути пріоритетом для України, оскільки вони є першим кроком до початку переговорів", – сказала Каллас.

За її словами, під час робочого візиту вона обговорила із Зеленським прогрес України у виконанні цих рекомендацій.

"Рада повідомити, що Україна дуже серйозно ставиться до цих рекомендацій і активно працює над виконанням цих кроків, готуючи законодавчі акти", – додала прем'єрка Естонії.

Нагадаємо, минулого тижня президент Петр Павел заявив, що Чеська Республіка повинна наполягати в ЄС на тому, щоб розпочати переговори про вступ з Україною вже цього року, чого прагне Київ. 

Раніше повідомлялося, що Європейська комісія міркує над тим, щоб рекомендувати державам-членам ЄС розпочати переговори про вступ з Україною і Молдовою, а Грузії надати кандидатський статус.

Переговори про вступ стосуються умов, за яких країну приймуть до ЄС. Вони зосереджені на прийнятті та імплементації законодавства ЄС (acquis). Мета полягає в тому, щоб країна-кандидат виконала умови членства, які часто називають "копенгагенськими критеріями".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: