У Парижі заарештували двох ультраправих, які повернулися з України з військовим спорядженням

Понеділок, 24 квітня 2023, 21:03

Прокуратура Парижа повідомила про арешт двох ультраправих активістів, яких затримали у суботу на автовокзалі французької столиці з військовим спорядженням.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Le Parisien.

Підозрювані, пов'язані з рухом французьких ультраправих, були затримані, коли вони по поверненні з України вийшли з автобуса на автовокзалі Берсі.

Під час випадкового митного огляду у чоловіків виявили магазини до штурмових гвинтівок і прицільну оптику. Ці елементи озброєння заборонені на всій території країни. Їх помістили під варту за порушення законодавства про зброю в приміщенні другого округу судової поліції.

У понеділок вони були засуджені до 15 місяців ув'язнення, дев'ять з яких – умовно, повідомила прокуратура. Їм також заборонено протягом п'яти років володіти зброєю, що підлягає ліцензуванню.

Підозрювані не є невідомими державним службам, зокрема, Головному управлінню внутрішньої безпеки. На них обох було відкрито справу за створення загрози безпеці держави.

Чоловіки пояснили, що їздили в Україну для участі у бойових діях.

Один з них – ультраправий активіст, якого якраз і підозрювали у бажанні поїхати в Україну. За даними Mediapart, це колишній гірський мисливець, звільнений з армії після того, як інтернет-ЗМІ викрили його неонацистські погляди. Його товариш також пов'язаний з ультраправим рухом.

Нагадаємо, після загибелі ще одного добровольця з Франції на війні в Україні французьке МЗС наголосило, що "вся територія України є зоною бойових дій", й нагадало про рекомендацію для громадян Франції не їхати в Україну незалежно від причини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: