Путін, Кіркоров та інші: Молдова підготувала "чорний список" росіян, яким заборонили в’їзд

П'ятниця, 28 квітня 2023, 07:52

Молдова створила список громадян Росії, яким заборонили в’їзд за підтримку війни проти України.

Як повідомляє Newsmaker, пише "Європейська правда", про це оголосив прем’єр-міністр Дорін Речан.

Прем’єр зазначив, що до списку увійшли посадовці та артисти, які пропагандують та підтримують війну проти України. 

Речан розповів, що у списку – Владімір Путін, бізнесмен Ігор Чайка, з артистів – Філіп Кіркоров. Список поки не опублікували, але прем’єр зазначив, що його можуть розмістити у відкритому доступі. 

"Це довгий список і кожну особу з нього ми будемо розвертати додому. РФ не може вказувати, що ми повинні або маємо робити. Молдова – вільна і суверенна країна", – зазначив Дорін Речан. 

У 2022 році Кіркорова вже не впустили до Молдови, коли він нібито їхав свідчити у справі помічниці "крадія мільярда" Ілана Шора.

У середині квітня Молдова не впустила керівника російського Татарстану Руслана Мінніхова, який летів підтримати передвиборчу кампанію одного з проросійських кандидатів у Гагаузії, автономному регіоні Молдови, а також вислала одного зі співробітників посольства Росії. 

Мінніханов перебуває під санкціями Європейського Союзу, Сполучених Штатів і Канади. Він є головою правління ПАТ "Туполєв", яке виробляє стратегічні бомбардувальники для російських збройних сил.

Більше читайте тут: Поле битви – Гагаузія. Історія про російський чартер до Молдови та боротьбу за гроші агресора. Також радимо до перегляду відео "ЄвроПравди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: