Метро Парижа працює з перебоями: машиністи захищають колегу, затриманого через нещасний випадок

П'ятниця, 28 квітня 2023, 10:54

На декількох лініях паризького метро – перебої з рухом через протест машиністів проти арешту їхнього колеги, який був за кермом під час трагічної загибелі пасажирки минулої суботи.

Про це повідомляє Le Figaro, пише "Європейська правда". 

Шоста лінія підземки французької столиці повністю зупинена, суттєво порушений графік курсування поїздів на лініях 5 і 9.

Оператор RATP повідомив, що машиністи реалізують своє право призупинення роботи після заяви, поданої профспілкою попереднього дня. 

Машиністи таким чином висловлюють обурення проти тримання під вартою їхнього колеги, який вів потяг на 6-й лінії під час смертельного нещасного випадку 22 квітня. Тоді одна з пасажирок почала виходити з потяга в останній момент перед відправленням зі станції Бель Ер і автоматичні двері міцно защемили край її пальто. Машиніст не помітив цього і рушив. Внаслідок отриманих травм 46-річна жінка загинула. 

У п’ятницю машиніст постане перед судом. Його колеги заявили, що "не можуть толерувати ситуацію, що до колеги, який виконував свою роботу, ставляться як до злочинця". 

Нагадаємо, в ніч на 27 квітня на 13-й лінії паризького метро загинули двоє людей, які самі спустилися на колії. ЗМІ неофіційно дізналися, що це були нібито безхатченки у нетверезому стані. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: