Папа Римський прибув в Угорщину: зустрінеться з Орбаном і говоритиме про Україну

фото
П'ятниця, 28 квітня 2023, 12:01

Папа Римський Франциск у п'ятницю прибув до Угорщини з триденним візитом. 

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило угорське видання Telex.

Літак Папи Франциска приземлився в міжнародному аеропорту імені Ференца Ліста. На місці понтифіка зустрічали міністр закордонних справ Петер Сійярто, угорський кардинал Петер Ердо та віцепрем’єр Жолт Шем'єн.

 
Папа Франциск прибув в Угорщину
фото: telex

Цей візит до Угорщини є першою поїздкою Папи після того, як він потрапив до лікарні з бронхітом у березні. У неділю Франциск очолить месу просто неба перед будівлею парламенту в Будапешті.

Франциск виконує обіцянку про офіційний візит до країни після того, як зупинився в Будапешті тільки на сім годин для закриття церковного з'їзду в 2021 році дорогою до Словаччини.

Франциск повинен зустрітися з главою угорського уряду Віктором Орбаном в п'ятницю. Очікують, що війна в Україні, міграція та християнське коріння Європи будуть головними темами публічних виступів Папи та його переговорів з Орбаном.

"З нетерпінням чекаю на візит понтифіка. У такі неспокійні часи, як наші, важливо пам'ятати про те, що тримає нас разом, а віра – це фундамент, на якому ми можемо побудувати стабільне майбутнє", – написав Орбан в Twitter у четвер увечері напередодні візиту Папи. 

Папа Франциск на Великдень помолився, щоб Україна і Росія досягли миру 

Орбан заявив, що Угорщина і Ватикан є єдиними двома європейськими державами, які можна назвати "промирними" щодо України.

І Орбан, і Папа Римський закликали до припинення вогню в Україні і переговорів з метою припинення війни. Франциск закликав Україну бути відкритою до діалогу з "агресором" Росією, що обурило багатьох українців.

Напередодні візиту в Угорщину Франциск зустрівся з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем у Ватикані.

Раніше Франциск заявляв, що під час візиту до Угорщини буде закликати до миру в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: