Спікер Палати представників США зустрінеться з президенткою Тайваню

Понеділок, 3 квітня 2023, 18:49

Спікер нижньої палати американського Конгресу Кевін Маккарті в середу зустрінеться з президенткою Тайваню Цай Інвень у межах її візиту до Сполучених Штатів.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на Reuters, у понеділок заявив офіс Маккарті.

"У середу, 5 квітня, спікер Кевін Маккарті проведе двопартійну зустріч з президенткою Тайваню в Президентській бібліотеці Рональда Рейгана (розташована в місті Сімі-Веллі в штаті Каліфорнія)", – йдеться в повідомленні.

У представництві Тайбея у Вашингтоні відмовились коментувати подробиці зустрічі, лише зазначивши, що вона відбувається "відповідно до попередніх прецедентів".

Це перше офіційне підтвердження зустрічі Маккарті з Цай Інвень, про яке почали говорити з початку року.

Президент Чехії не поїде на Тайвань, щоб не нашкодити чеському бізнесу

Тоді ЗМІ повідомляли, що спікер Палати представників може особисто вирушити на Тайвань, наслідуючи свою попередницю Ненсі Пелосі, яка здійснила цей візит у серпні 2022 року попри протести Китаю.

Тайвань, який має демократичний устрій, вважає себе окремою державою, тоді як Китай і переважна більшість світу називає його частиною своєї території. Китай із великим незадоволенням сприймає візити іноземних чиновників на острів.

Раніше Білий дім закликав Китай не використовувати візит президентки Тайваню у США як привід для посилення агресивної діяльності проти острова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: