Румунія обіцяє понад $1,5 млн на зміцнення безпеки України та Молдови

Вівторок, 4 квітня 2023, 19:01

Міністр закордонних справ Румунії Богдан Ауреску анонсував виділення загалом понад 1,5 мільйона доларів на зміцнення безпеки Молдови та України з огляду на дії Росії.

Про це, як повідомляє кореспондент "Європейської правди", він заявив у вівторок напередодні зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Брюсселі.

Як нагадав Ауреску, у вівторок відбудеться перше з 2017 року засідання Комісії Україна-НАТО, на якому обговорюватиметься підтримка України, а в межах міністерської зустрічі – й "інших вразливих партнерів у регіоні, наприклад Молдови, яка є мішенню дестабілізуючих дій Росії".

"Саме тому Румунія візьме на себе зобов'язання, і я оголошу завтра й сьогодні про те, що ми зробимо подальший внесок у програми Альянсу з розбудови оборонного потенціалу, виділивши понад 800 тисяч доларів США для України і 750 тисяч доларів США для Молдови, з метою покращення їхньої обороноздатності", – підкреслив міністр.

Санду: Росія хоче використати Молдову проти України так само, як використовує Білорусь

Минулого тижня заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане заявив, що Альянс посилить підтримку Молдови, продовжуючи дотримуватися її нейтралітету.

Як відомо, Молдова не є членом НАТО, але співпрацює з Альянсом. У грудні представник Молдови вперше взяв участь у міністерській зустрічі НАТО в Бухаресті.

У січні президентка Мая Санду заявила, що в уряді на тлі повномасштабної війни в Україні обговорюють можливість відійти від нейтрального статусу та вступити до "більшого альянсу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: