Німецький промисловий бізнес знову інвестує в Україну попри війну – голова федерації

Четвер, 6 квітня 2023, 19:28

Незважаючи на повномасштабнку війну, розпочату Росією, Україна знову стає цікавою локацією для інвестицій німецької промисловості.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на DPA, про це заявив голова Федерації німецької промисловості (BDI) Зігфрід Русвурм.

Він відзначив, що попри 30-відсотковий спад української економіки у 2022 році всі німецькі компанії залишилися в Україні та успішно продовжили свій бізнес на територіях, не зачеплених війною.

Керівник BDI назвав "дуже приємним" той факт, що низка німецьких компаній наразі розглядають подальші інвестиції та бізнес-можливості у сферах відновлюваних джерел енергії, інноваційного агробізнесу, цифрової економіки, логістики, промисловості будівельних матеріалів та постачальників як новачків.

Міністр економіки Німеччини підтримує санкції проти російського урану

"Вирішальним фактором тут є безумовна воля населення (України – ред.) до відновлення країни та рішучість нового покоління політиків у проведенні необхідних реформ", – пояснює Русвурм.

Президент BDI очолив бізнес-делегацію, яка раніше цього тижня разом з віцеканцлером і міністром економіки Робертом Габеком відвідала Україну.

За його підсумками Габек оголосив, що німецький уряд надасть гарантії компаніям, які інвестуватимуть в Україну під час війни. Вони застосовуватимуться у разі руйнувань виробничих потужностей німецьких компаній в Україні внаслідок ракетних ударів тощо.

Крім того, німецький фармацевтичний та агрохімічний концерн Bayer AG інвестує в виробництво насіння в Україні 60 мільйонів євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: