У Нідерландах оштрафували ультраправого депутата за світлину з нацистським прапором

фото
Четвер, 6 квітня 2023, 20:00

Депутата ультраправої популістської партії Нідерландів "Форум за демократію" (FVD) Пепіна ван Хоувелінгена зобов’язали сплатити 450 євро за публікацію фотографій із нацистським прапором.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Politico.

У вересні 2022 року ван Хоувелінген опублікував у Twitter фотографію, на якій міністр охорони здоров'я Нідерландів Ернст Куперс піднімає прапор із Цілями сталого розвитку ООН.

Поруч із ним було відредаговане зображення, до якого депутат додав нацистський прапор і міністерку соціальних справ і зайнятості Карін ван Генніп, що нібито усміхається, дивлячись на прапор.

 

Хоча ван Хоувелінген видалив твіт, але обоє міністрів уряду Нідерландів подали на нього до суду.

Депутат FVD спробував виправдатися, назвавши реакцію на його твіт "дещо перебільшеною": "Інші члени FVD також постійно асоціюються з нацизмом. Але якщо ми зробимо це один раз – неважливо, наскільки безтурботно і дражливо – то всі раптом дивуються. Які подвійні стандарти. Яке лицемірство!"

У четвер прокуратура Нідерландів після вивчення матеріалів справи "дійшла висновку, що з юридичної точки зору" публікація ван Хоувелінгена є образою, і зобов’язала його сплатити штраф.

Ультраправа FVD, лідер якої Тьєррі Боде є відвертим євроскептиком, наразі є невеликою опозиційною партією, яка має п'ять місць зі 150 у нижній палаті парламенту і одне із 75 місць у Сенаті.

Нагадаємо, в лютому невідомі зламали Twitter-акаунт консульства США в італійському Мілані й розмістили зображення, де поруч розташовані прапори України та нацистського режиму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: