Україна змогла вистояти завдяки протиракетній обороні – представник Пентагону

Середа, 10 травня 2023, 20:20

Україна змогла відстояти свій суверенітет значною мірою завдяки тому, що протиповітряна оборона стала пріоритетом.

Про це в ході слухань в Сенаті США заявив помічник міністра оборони з питань космічної політики Джон Плам, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Голос Америки.

Плам сказав, що Росія задіяла проти України "тисячі авіаційних і ракетних платформ усіх типів, починаючи від гіперзвукових ракет і закінчуючи БПЛА малої дальності" для терору мирного населення.

За його словами, той факт, що українці можуть відбити більшість із цих атак за допомогою американської та західної протиракетної техніки, свідчить про визначальний фактор цього виду зброї у сучасній війні.

"Український суверенітет зберігся сьогодні значною мірою тому, що українські сили зробили протиповітряну оборону пріоритетом. Сполучені Штати надали Україні понад 1600 ракет Stinger, батарею Patriot, дві національні удосконалені зенітно-ракетні системи (NASAMS) і 12 систем протиповітряної оборони Avenger", – заявив Плам.

Він додав, що США та партнери надають Україні обладнання для інтеграції західних пускових установок ППО, ракет і радарів, які дають можливість інтегрувати західну протиповітряну та протиракетну техніку з тією, яку українські військові вже мають у своєму розпорядженні.

Напередодні Пентагон оголосив про виділення Україні нового пакета військової допомоги на суму у 1,2 мільярда доларів. До нього увійшли, зокрема, додаткові системи ППО і боєприпаси.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: