Німецька опозиція пропонує дозволити службу в Бундесвері для іноземців

П'ятниця, 12 травня 2023, 20:43

Найбільша опозиційна партія Німеччини – Християнсько-демократичний союз (ХДС) – підготувала проєкт реформи збройних сил країни, де пропонує дозволити проходити службу в армії іноземцям.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Bild.

Солдатам Бундесверу дозволять прокидатись пізніше – хочуть зробити службу привабливішою

Документ під назвою "Міжнародна стабільність", підготовлений експертною групою ХДС, пропонує дозволити службу в Бундесвері громадянам ЄС, які проживають у Німеччині, та не є її громадянами.

Іноземцям із країн, що не є членами ЄС, службу в Бундесвері можна дозволити після проходження обов’язкового річного курсу соціальної адаптації, йдеться в документі.

Мета реформи, згідно з баченням німецьких християнських демократів, полягає у послідовному поверненні Бундесверу "на свою основну військову місію – здатність воювати". Розгортання німецьких збройних сил має стати "невід'ємною частиною нашого інструментарію політики безпеки", додають автори.

Також ХДС пропонує збільшити кількість резервістів Бундесверу, забезпечити їх кращим обладнанням і покращити "професійний етос солдатів, аби вони боролися за нематеріальні речі, такі як безпека, свобода і батьківщина".

Дебати щодо допуску іноземців до служби в Бундесвері вже велися за часів колишньої міністерки оборони Німеччини Урсули фон дер Ляєн. Тоді це обмежилось дискусіями про можливу службу іноземців із ЄС до специфічних родів військ, наприклад із питань кіберзахисту.

Наразі Бундесвер налічує близько 200 тисяч військовослужбовців і ще 100 тисяч резервістів. На початку цього року стало відомо, що в Бундесвері різко збільшилась кількість військових, які просять не відправляти їх на війну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: