Посли ЄС не затвердили 11-ий пакет санкцій проти Росії в п’ятницю

П'ятниця, 12 травня 2023, 22:59

Постійні представники держав-членів Європейського Союзу на зустрічі в п’ятницю не змогли погодити одинадцятий пакет санкцій проти Росії, ще одне засідання заплановане наступного тижня.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на "Польське радіо".

Сійярто погрожує блокувати санкції ЄС, якщо Україна не виключить OTP Bank із переліку спонсорів війни

Як повідомив посол Польщі при ЄС Анджей Садось, багато пов'язаних із санкціями проти РФ питань є дуже технічними та складними, тому потребують ретельного експертного аналізу. Водночас він висловив сподівання, що на наступному засіданні санкційний пакет можуть погодити.

Садось зазначив, що в новому пакеті врахована пропозиція Польщі щодо поширення санкцій на пропагандистів і суддів, які виносять вироки на політичних процесах, а також запровадження обмежень проти транспортних компаній РФ.

Він нагадав, що Варшава також закликає заборонити імпорт агропродовольчої продукції з Росії до ЄС: "У нинішній ситуації ми не бачимо виправдань для продовження дозволу на імпорт російської агропродовольчої продукції".

Нагадаємо, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у вівторок у Києві заявила, що нові санкції будуть спрямовані на боротьбу з обходом уже запроваджених торговельних обмежень і розроблені "в дуже тісній координації" з країнами G7.

За даними ЗМІ, Європейський Союз також пропонує офіційно припинити постачання російської нафти до Німеччини та Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: