У США заявили, що Росія збільшила кількість ракетних атак, щоб Україна відклала контрнаступ – CNN

Середа, 17 травня 2023, 07:23

Росія почала частіше здійснювати ракетні обстріли території України, щоб змусити Сили оборони відтермінувати очікуваний контрнаступ.

Як пише "Європейська правда", про це заявив CNN неназваний американський чиновник.

Посадовець зазначив, що Росія здійснює масовані удари одразу з кількох напрямків, націлившись на центри управління в Києві та в інших важливих місцях.

За його словами, Росія витрачає більше боєприпасів, ніж зазвичай, у спробі знищити і заплутати українську систему протиповітряної оборони.

Він додав, що таким чином РФ хоче змусити Україну відкласти свій контрнаступ. Але Україна витримала ці атаки, перехопивши великий відсоток ракет і безпілотників завдяки багаторівневій системі протиповітряної оборони від західних країн.

Чиновник США зауважив, що такі масовані атаки можуть навіть піти на користь Україні, оскільки Росія все більше витрачає свої обмежені запаси високоточної зброї.

Нагадаємо, лише в ніч на 16 травня РФ атакувала Україну 18 ракетами різних типів – всі ворожі цілі були знищені силами ППО України.

Як повідомляв канал CNN, удар РФ міг призвести до пошкодження ЗРК Patriot, але його ступінь наразі оцінюється. Це дасть змогу визначити, чи можна буде відремонтувати систему на місці – інакше доведеться вивозити її назад до США.

Водночас у Білому домі не підтвердили повідомлення про нібито ушкодження пускової установки зенітно-ракетного комплексу Patriot в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: