Після вторгнення РФ українці склали 5% населення Чорногорії – прем’єр

Середа, 17 травня 2023, 14:11

Прем’єр-міністр Чорногорії Дрітан Абазович заявив, що після початку повномасштабного вторгнення Росії українське населення склало 5% від загального населення балканської держави.

Про це він заявив на саміті Ради Європи в Рейк’явіку, повідомляє "Європейська правда". 

"Хочу проінформувати вас, що Чорногорія, як маленька країна, сьогодні є країною, яка має найбільше українців на душу населення. 5% нашого населення на цей момент є українцями. Кожен почувається дуже безпечно і дуже комфортно у нашій державі", – сказав Абазович.

Він додав, що у той час як Чорногорія дуже чітко виступає проти російської агресії, у країні також перебувають і російські громадяни. За словами глави чорногорського уряду, між українцями і росіянами "немає жодних проблем".

"Небагато, але у нас є також громадяни Росії. У Чорногорії немає жодних проблем між українцями і росіянами. Я кажу про громадян, туристів, відвідувачів нашої країни", – сказав прем'єр.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Грузії, яка відмовилась запроваджувати санкції проти Росії у зв’язку з повномасштабним вторгненням до України, заявив на саміті РЄ, що його країна робить усе заради збереження миру. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: