Резніков: Україна - єдина країна у світі, яка успішно виконує місію НАТО з протидії РФ

Вівторок, 2 травня 2023, 13:47

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що наразі Україна – єдина країна у світі, яка успішно виконує завдання НАТО – протистояти російській агресії.

Про це він сказав в інтерв`ю Інтерфакс-Україна, повідомляє "Європейська правда".

"Північноатлантичний альянс був створений американцями як відповідь на загрозу Російської імперії, але тоді називалася вона Радянський Союз. Головне завдання НАТО – протистояти Російській імперії, успішно протистояти, і в разі агресії дати відсіч. Сьогодні єдина країна у світі, яка успішно виконує завдання НАТО – це Україна. Важко, ціною нашої крові, наших життів, будинків, ми сьогодні виконуємо місію НАТО", – зазначив міністр.

За його словами, українці зараз роблять те, що НАТО готувалася робити кілька десятків років.

"І Альянс це розуміє, і тому нам зброю дають натівську, щоб ще подивитися, як успішно вона може протистояти головній загрозі", – додав Резніков.

Нагадаємо, 20 квітня генсек НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Києва заявив, що на липневому саміті у Вільнюсі країни-члени Альянсу готуються обговорювати питання членства України та гарантії безпеки для неї, але головним питанням залишається забезпечення перемоги України у війні.

Водночас агентство DPA повідомило, що члени НАТО, зокрема Німеччина і США, поки не хочуть конкретних рішень у питанні членства України в Альянсі.

У свою чергу в Держдепі США заявили, що підтримують приєднання до НАТО нових членів, зокрема й України, однак наразі зосереджені на підтримці Києва у протидії російській агресії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: