Знайдені у Польщі уламки ракети могли бути російською Х-55, яку запустили з Білорусі - ЗМІ

Вівторок, 2 травня 2023, 16:33

Знайдена під польським містом Бидгощ ракета могла бути російською Х-55, яка була запущена з російського літака, що пролітав над територією Білорусі.

Про це повідомляє Onet з посиланням на джерела, пише "Європейська правда".

За даними видання, наразі найімовірніша версія, що 16 грудня російська ракета X-55 була випущена з російського літака під час його прольоту над територією Білорусі.

"Тоді радари нашого Центру повітряних операцій відстежували політ цієї ракети, але в якийсь момент вони її втратили", – розповідає джерело видання.

Офіційно цю версію не підтверджували у жодному відомстві.

Видання нагадує, що польський генерал Томаш Піотровский раніше сказав, що знайдений у лісі під Бидгощем об'єкт може бути пов'язаний "з тим, що відбувалося у повітряному просторі Польщі" у середині грудня минулого року, коли росіяни здійснили масований обстріл України.

Про це також казав польський прем'єр Матеуш Моравецький, зазначивши, що 16 грудня 2022 року винищувачі F-35 і польські літаки були підняті по тривозі для відстеження траєкторії ракети, яка перебувала над територією Польщі. 

Ще один співрозмовник видання зазначив, що версія з падінням російської ракети – найсерйозніша серед тих, які розглядають слідчі у ході розслідування інциденту.

Нагадаємо, офіційно підтвердили лише факт знахідки "військово-повітряного об’єкта", додаткових коментарів від польських посадовців не надходило. 

За даними радіостанції RMF FM, знайдену під польським містом Бидгощ ракету могли запустити на території Польщі під час відпрацювання роботи протиповітряної оборони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: