Глава МЗС Литви закликав міністрів ЄС якнайшвидше запровадити нові санкції проти Білорусі

Понеділок, 22 травня 2023, 12:57

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що продовжить наполягати на запровадженні нового пакета санкцій проти Білорусі.

Про це він сказав перед початком засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Брюсселі, повідомляє "Європейська правда".

"За майже пів року ми не ухвалили жодного пакета санкцій проти Білорусі, тому що разом із санкційним пакетом є запит з боку кількох країн-членів скасувати частину санкцій: щоб додати трохи, скасувати багато. Я говорю про "Білоруськалій" і "Білоруську калійну компанію", – зазначив Ландсбергіс.

Глава литовського МЗС наголосив, що наполягатиме на тому, щоб "розвести ці два питання і просунутися вперед із білоруським пакетом санкцій".

Він нагадав, що напередодні у Білорусі пройшов День політв'язнів, і акції солідарності у цей день нагадують, що їх варто підтримати "не тільки постами в Twitter, а й політичними діями".

Нагадаємо, раніше лідерка об’єднаної опозиції Білорусі Світлана Тихановська на тлі чуток про стан здоров’я самопроголошеного президента Александра Лукашенка закликала готуватись "до будь-якого сценарію".

Польський президент Анджей Дуда вважає, що для Ради Європи стратегічним пріоритетом має стати повернення "вільної Білорусі" до європейської сім’ї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: