Екскандидат у президенти Туреччини підтримав Ердогана перед другим туром виборів

Понеділок, 22 травня 2023, 17:44

Кандидат у президенти Туреччини Сінан Оган, який посів третє місце в першому турі виборів з 5,2% голосів, у понеділок оголосив про підтримку чинного голови держави Реджепа Таїпа Ердогана на другому турі голосування в неділю.

Як пише "Європейська правда", заяву Онана на пресконференції цитує турецький телеканал NTV.

У виступі, який тривав майже пів години, турецький політик подякував учасникам його передвиборчої кампанії, поскаржившись на "нерівні та несправедливі умови" під час першого туру виборів.

Онан додав, що зустрічався з обома кандидатами – як з Ердоганом, так і з представником об’єднаної опозиції Кемалем Киличдароглу, яким "висловив свої червоні лінії без будь-яких торгів і зобов'язань".

Ердоган вважає, що виграє президентські вибори у другому турі

"У другому турі ми підтримаємо Ердогана", – підсумував він.

Рішення Онана підтримати чинного президента Туреччини, як вважається, значно збільшить його шанси на перемогу, оскільки в першому турі йому не вистачило близько пів відсотка голосів для подолання порогу у 50%.

Це також може стати ударом для Киличдароглу, якому прогнозували перевагу над Ердоганом уже в першому турі виборів і який відтоді боровся за голоси інших кандидатів, зокрема посиливши риторику щодо міграції.

Нагадаємо, перший тур президентських виборів у Туреччині не визначив переможця. Ердоган та спільний кандидат від опозиції Кемаль Киличдароглу змагатимуться у другому турі 28 травня.

За результатами  парламентських виборів на першому місці опинився блок Ердогана. 

Детально читайте у статті: Ердоган за крок до перемоги: як вибори у Туреччині вплинуть на політику щодо РФ та України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: