У Зеленського розповіли, яким бачать саміт щодо "формули миру"

П'ятниця, 26 травня 2023, 12:53

Україна зацікавлена у якнайшвидшому проведенні Саміту миру – на підтримку впровадження запропонованої Києвом "формули миру", та хотіла би бачити на ньому лідерів країн "Глобального півдня". 

Як повідомляє "Європейська правда", про це в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна" розповів керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Наразі стоїть питання про те, де і коли проводити Саміт миру. Звісно, ми хочемо його проведення якомога раніше і швидше", – зазначив він.

На уточнення про те, чи може це бути липень, Єрмак відповів, що це був би ідеальний варіант. 

"Місце має бути комфортним для всіх. Щодо цього наразі тривають консультації. Дуже важливо, щоб це справді був саміт, участь у якому точно узяли б лідери Global South. І, за моїми відчуттями, ми дуже близькі до того, щоб ці консультації були успішні", – додав він. 

На запитання про можливу кількість учасників Єрмак сказав, що їх буде багато, "декілька десятків точно".

Нагадаємо, глава МЗС Данії заявив, що країна готова прийняти саміт щодо "формули миру", якщо Україна вирішить, що для його проведення настав час. 

У неділю президент України Володимир Зеленський заявив, що мирний саміт могли б зібрати в липні, коли від початку повномасштабної війни мине 500 днів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: