В Естонії завершились навчання НАТО за участі 14 тисяч військових

фото
П'ятниця, 26 травня 2023, 18:35

В Естонії у п’ятницю завершились вісімнадцяті за ліком військові навчання Північноатлантичного Альянсу Spring Storm.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомили естонські Сили оборони.

У навчаннях Spring Storm-23, що тривали з 15 по 26 травня, взяли участь майже 14 тисяч військовослужбоців, зокрема призовники, резервісти, військовослужбовці строкової служби, члени Ліги оборони і союзницькі війська з 11 країн НАТО.

Під час навчань оцінювалась синхронізація бойових планів Сил оборони, співпраця між рівнями командування й готовність підрозділів до виконання бойових завдань.

У навчаннях були задіяні сотні одиниць техніки: бронемашини, бойові машини піхоти, танки, самохідні артилерійські установки, реактивні системи залпового вогню, літаки, гелікоптери й військово-морські кораблі.

Spring Storm – це найбільші щорічні військові навчання Естонії. Під час маневрів Сили оборони практикуються в плануванні та реалізації військових операцій, а також покращують взаємодію між естонськими підрозділами та силами союзників.

Як повідомлялось, міністр оборони Естонії направив на узгодження постанову про зниження вимог до водіїв танків і бойових машин до категорії B, тобто до категорії, що дає змогу керувати легковим автомобілем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: