Генсек НАТО закликав владу Косова уникати дестабілізації

Неділя, 28 травня 2023, 15:26

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що косовська влада повинна уникати односторонніх дестабілізуючих кроків у регіоні.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Столтенберг повідомив, щоб обговорив у телефонній розмові з верховним представником ЄС Жозепом Боррелем ситуацію в Косові, де нещодавно загострилась напруга.

"Приштина і Белград повинні долучитися до діалогу під проводом ЄС зараз, оскільки це єдиний шлях до миру і нормалізації. Приштина повинна деескалувати ситуацію і не робити односторонніх дестабілізуючих кроків", – написав Столтенберг у своєму Twitter.

Він наголосив, що Міжнародні сили з підтримки миру в Косові під егідою НАТО продовжуватимуть забезпечувати безпечне та захищене середовище.

Напередодні ЄС закликав сторони останніх заворушень на півночі частково визнаного Косова утриматись від сутичок і застосування сили на тлі зростання напруженості після місцевих виборів у кількох муніципалітетах.

Нагадаємо, президент Сербії Александар Вучич привів армію країни в повну бойову готовність і наказав її частинам наблизитися до кордону з Косовом в п’ятницю після спалаху насильства довкола новоприведених до присяги мерів-албанців на півночі Косова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: