За лічені дні до коронації короля біля Букінгемського палацу заарештували чоловіка

Середа, 3 травня 2023, 08:33

Біля Букінгемського палацу заарештували чоловіка, який кинув на територію палацу патрони від дробовика.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє BBC.

Після інциденту, який стався близько 19:00 за британським часом у вівторок, було встановлено периметр безпеки і здійснено контрольований вибух.

Чоловіка заарештували за підозрою у володінні наступальною зброєю. Про постраждалих не повідомляється.

Наразі інцидент не розглядається як пов'язаний з тероризмом. Незважаючи на інцидент, нічні репетиції суботньої коронації пройшли за планом.

Поліція повідомляє, що чоловіка обшукали і знайшли у нього ніж, але зброї при ньому не було. Також правоохоронці виявили підозрілу сумку, і, за їх словами, контрольований вибух був здійснений як запобіжний захід після оцінки спеціалістів.

Арешт відбувся всього за чотири дні до урочистостей з нагоди коронації короля, на якій будуть присутні світові лідери та інші члени королівських родин з усього світу.

Король і королева-консорт, які живуть у сусідньому Кларенс-хаусі, не були в Букінгемському палаці під час арешту, хоча раніше у вівторок король приймав у палаці прем'єр-міністра Австралії Ентоні Альбанезе.

Гільзи від дробовика були вилучені і будуть досліджені фахівцями. Наразі дороги в цьому районі знову відкриті, а кордони зняті.

Під час репетиції коронації рано вранці в середу солдати, одягнені в яскраво-жовту і червону форму, пройшли повз палац і вздовж торгового центру Молл.

У параді також брали участь солдати на конях і державна карета "Діамантовий ювілей", яка везтиме короля і королеву-консорт з палацу до Вестмінстерського абатства.

Як повідомлялося, Велика Британія не надіслала запрошень на церемонію коронації короля Чарльза ІІІ президентам Росії та Білорусі – Владіміру Путіну та Александру Лукашенку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: