Жителів Кишинева попередили про нові навчання із Black Hawk перед самітом європейських лідерів

П'ятниця, 5 травня 2023, 09:16

Поліція Молдови попередила мешканців Кишинева та передмість про нову серію навчань, під час яких силовики готуються приймати саміт Європейської політичної спільноти.

Про це повідомляє Newsmaker, пише "Європейська правда".

У столиці Молдови та передмістях в ніч на 5 травня і протягом п’ятниці можуть бачити тренування правоохоронців, загону спецпризначення Fulger та загону швидкого реагування із Польщі, які у тому числі залучать гелікоптер Black Hawk.

Вночі силовики відпрацюють завдання з використанням приладів нічного бачення. 

Гелікоптер над Кишиневом можна буде побачити вдень 5 травня. 

Правоохоронці зазначили, що протягом місяця буде ще кілька таких тренувань, і це нормальна практика для країн, які організовують важливі великі події, де потрібні найвищі заходи безпеки. 

Перші навчання силовиків за участю польського загону із Black Hawk відбулися 2 травня. Також через проведення саміту Молдова закриватиме свій повітряний простір. 

Як відомо, другий саміт Європейської політичної спільноти відбудеться 1 червня в Кишиневі. У ньому візьмуть участь близько 50 офіційних делегацій, до складу яких увійдуть глави європейських держав, глави урядів і високопоставлені чиновники ЄС.

Європейська політична спільнота – ініціатива президента Франції Еммануеля Макрона, підтримана ЄС. За задумом, цей майданчик співпраці не є альтернативою розширення ЄС. Перший саміт відбувся у Празі 6-7 жовтня минулого року.

Про підсумки першого саміту спільноти читайте у статті: Мир не для всіх. Як саміт у Празі спробував примирити ворогів у Європі та поза нею

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: