Прем’єр Британії відреагував на провальні для його партії результати місцевих виборів

П'ятниця, 5 травня 2023, 11:21

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що втрата Консервативною партією місць у місцевих радах за попередніми результатами виборів розчаровує, але ще рано говорити про остаточні результати.

Про це він сказав у п'ятницю вранці, покидаючи штаб-квартиру Консервативної партії, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

Він сказав, що завжди "розчаровує" втрата "працьовитих консервативних радників", але "з точки зору результатів, ще рано говорити".

"Ми підбили лише чверть підсумків, але я збираюся продовжувати працювати над реалізацією пріоритетів народу", – заявив Сунак.

Однією з найбільших втрат для торі за ніч став округ Медвей, і Сунака запитали про те, чи не пов'язано це з непопулярністю його уряду.

Він повторив, що пораховано лише чверть результатів.

"Ми досягаємо прогресу в ключових виборчих округах, таких як Пітерборо, Бассетлоу і Сендвелл. Але повідомлення, яке я чую від людей сьогодні, полягає в тому, що вони хочуть, щоб ми зосередилися на їхніх пріоритетах, і вони хочуть, щоб ми працювали для них", – додав він.

Він додав, що поки що важко зробити "остаточний висновок" щодо результатів. "Я не бачу масового руху до Лейбористської партії", – зазначив прем'єр Британії.

Як повідомлялося, Консервативна партія втрачає сотні місць на дострокових місцевих виборах в Англії.

За ніч було пораховано лише 25% результатів, але консерватори наразі втратили 172 мандати. Політичні оглядачі кажуть, що можлива втрата 700, а то й 1000 місць стане абсолютною катастрофою для торі.

Ці результати стануть найбільшим і, можливо, останнім випробуванням настроїв виборців перед наступними загальними виборами, які, як очікується, відбудуться в 2024 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: