ЗМІ: Німеччина придбає для Бундесверу 50 БМП Puma, модель раніше провалилась на навчаннях

П'ятниця, 5 травня 2023, 17:22

Німеччина планує замовити 50 бойових машин піхоти Puma у виробників – компаній Rheinmetall і Krauss-Maffei Wegmann – на суму 1,5 мільярда євро для поповнення запасів збройних сил країни.

Про це, як пише "Європейська правда", в п’ятницю з посиланням на джерела повідомила агенція Bloomberg.

Німеччина розраховує надіслати нашумілі БМП Puma у НАТО до липня

Кошти на придбання БМП Puma виділять зі спеціального фонду в розмірі 100 мільярдів євро, створеного минулого року на тлі повномасштабного вторгнення Росії в Україну для оновлення застарілої німецької військової техніки.

За даними Bloomberg, оплата техніки здійснюватиметься траншами до кінця 2026 року, а угода має бути схвалена бюджетним комітетом Бундесверу наступної середи, 10 травня.

Закупівля бойових машин піхоти Puma може свідчити про те, що Бундесвер вирішив проблеми, пов’язані з технічними несправностями, про які стало відомо під час навчань наприкінці 2022 року.

Після того ЗМІ повідомили, що Бундесвер має величезні проблеми з несправністю техніки в усіх родах військ, а також значний брак боєприпасів. Зокрема лише 34% самохідних артилерійських гаубиць Panzerhaubitze 2000 є справними, а військам не вистачає боєприпасів на 20 мільярдів євро.

Згідно з останнім щомісячним звітом Міністерства фінансів Німеччини, на кінець квітня 2023 року було витрачено лише 800 мільйонів євро зі 100 мільярдів євро спеціального оборонного фонду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: