Експрем’єр Італії Конте отримав по обличчю від антивакцинатора

відео
П'ятниця, 5 травня 2023, 20:50

Колишній прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте зазнав фізичного нападу під час офіційного виступу в Тоскані з боку чоловіка, який був противником запроваджених в Італії локдаунів та інших заходів зі стримування пандемії коронавірусу, зокрема вакцинації.

Про це повідомило інформаційне агентство LaPresse, пише "Європейська правда".

Конте зазнав нападу на площі в Массі, де він перебував в рамках передвиборчого туру.

Чоловік підійшов до Конте і вдав, що хоче потиснути йому руку, а потім вдарив його по обличчю. Нападника негайно затримали правоохоронці. Конте серйозно не постраждав. Прихильники Конте бурхливо відреагували на інцидент.

"Інакомислення є законним, але ця насильницька демонстрація випадає з демократичного контексту", – відреагував Конте в своїй заяві.

"Коли ви берете на себе державну відповідальність, ви приймаєте важкі рішення в часи великих труднощів для всієї країни, як це сталося під час пандемії. Ви не можете догодити всім, навіть якщо працюєте на благо всіх", – додав колишній глава уряду Італії.

Прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні висловила солідарність з Конте, чия партія перебуває в опозиції. Вона засудила "будь-яку форму насильства".

Конте був прем'єр-міністром, коли Італія стала першою країною на Заході, яка підтвердила випадки COVID-19 у лютому 2020 року, що призвело до суворого локдауну в країні на початку березня. Конте також керував початком кампанії з вакцинації в Італії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: