Зеленський зустрівся з конгресменами США – зокрема Вікторією Спартц, яка критикувала ОП

відео
П'ятниця, 5 травня 2023, 21:37

Делегація американських конгресменів, до якої увійшла республіканка українського походження Вікторія Спартц, у п’ятницю прибула до України й провела зустріч із Володимиром Зеленським в Офісі президента.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомила пресслужба голови держави.

Вікторія Спартц заявила про намір піти з Конгресу США

До делегації, окрім Спартц, увійшли представники Демократичної партії Джо Вілсон і Стівен Коен, а також постійний представник Сполучених Штатів при ОБСЄ Майкл Карпентер.

Зеленський подякував американським політикам за підтримку з боку США, повідомив їх про ситуацію на фронті, а також обговорив ключові напрями подальшої американської допомоги у сфері безпеки й оборони.

"На зустрічі також було порушено питання подовження дії зернового коридору, ситуації на Запорізькій АЕС, інші важливі теми двостороннього порядку денного", – зазначили в Офісі президента.

Судячи з відео, викладеного Володимиром Зеленським у Facebook, на зустрічі із конгресменами був присутній і керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Його минулого року Спартц розкритикувала через можливі зв’язки з Росією, звернувшись із листом до президента США.

За даними ЗМІ, Офіс президента тоді пропонував конгресвумен зустрітись із Єрмаком, але вона відмовилась після реакції українського МЗС на її листа Байдену.

У резонансному інтерв’ю "Європейській правді" минулого року Вікторія Спартц наголосила на нібито перепонах у встановленні нагляду за американською військовою допомогою Україні.

Сама конгресвумен на момент публікації новини не коментувала свого приїзду в Україну та зустрічі в Офісі президента.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: