У сербських школах тиждень почався з посиленими заходами безпеки

Понеділок, 8 травня 2023, 17:40

Новий тиждень почався у сербських школах із посиленими заходами безпеки після двох поспіль випадків стрілянини минулого тижня. 

Про це повідомляє РТС, пише "Європейська правда". 

Держсекретар МВС Желько Бркич повідомив, що представники поліції патрулюють у всіх 1800 школах по території країни протягом всього навчального дня, щоби діти і батьки почувалися у безпеці. 

Також він закликав дітей і батьків повідомляти цим правоохоронцям про будь-що підозріле. 

"У спілкуванні з учнями, батьками, вчителями і непедагогічним персоналом вони збиратимуть усі пов’язані з безпекою дані, щоб забезпечити максимальну захищеність учнів і вчителів", – сказав Бркич. 

За його словами, за останні кілька днів правоохоронці затримали вісьмох неповнолітніх по всій території країни у зв’язку з діями, які можна розцінювати як сіяння паніки. 

"Закликаю і вчителів, і батьків говорити з дітьми і пояснювати, що пост, який може здаватися їм дотепним чи таким, що залучить більше підписників, може призвести до серйозних наслідків", – наголосив Бркич. 

Також в МВС Сербії закликали громадян здати незареєстровану зброю до 8 червня.

Нагадаємо, минулого тижня у Сербії сталося два масових розстріли – у школі в Белграді в середу і в околицях сербської столиці в четвер, в результаті яких загинули по вісім людей. Підозрювані в обох випадках – відповідно 13-річний підліток і 20-річний хлопець – перебувають під вартою.

Після стрілянини президент Сербії Александар Вучич анонсував масштабні поправки до законодавства, щоби посилити контроль за носінням стрілецької зброї. Міністр освіти подав у відставку

Опозиційні партії, які звинувачують уряд Ани Брнабич у нездатності запобігти цим двом злочинам, закликали своїх прихильників приєднатися до антиурядового маршу в понеділок увечері в Белграді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: