У Литві почнуть розслідування щодо пропагандистів Соловйова, Скабєєвої та Красовського

Понеділок, 12 червня 2023, 17:20

Генеральна прокуратура Литви в понеділок почала розслідування щодо трьох громадян Росії, причетних до поширення пропаганди, на предмет їхньої можливої ролі у воєнних злочинах проти України.

Про це, як пише "Європейська правда", зазначається в заяві прокуратури, опублікованій у понеділок.

Генпрокуратура Литви вказує, що трьох росіян перевірять на причетність до підбурювання до воєнних злочинів і до злочинів проти людяності, які підпадають під універсальну юрисдикцію.

Перевірка відбудеться в межах ширшого досудового розслідування можливої незаконної депортації українських дітей до Білорусі.

Хоча прокуратура не вказала імені громадян РФ, голова комітету Сейму Литви з нацбезпеки і оборони Лаурінас Кащюнас, який ініціював відповідне поданняповідомив, що йдеться про російських пропагандистів Антона Красовського, Ольгу Скабєєву та Владіміра Соловйова.

"Ці розповсюджувачі російської державної пропаганди систематично, методично і безперервно публічно закликають керівництво збройних сил Російської Федерації, а також солдатів і бійців парамілітарних угруповань здійснювати в Україні заборонене міжнародним правом поводження з людьми і вбивства осіб, які перебувають під захистом міжнародного права", – додав він.

Нагадаємо, минулого року міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав уряди країн світу заборонити діяльність російського пропагандистського каналу іномовлення RT після заяв його топ-менеджера Антона Красовського про необхідність "топити" українських дітей.

Читайте також: Як російська пропаганда змогла обдурити авторитетних науковців та експертів Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: