У британському Ноттінгемі тисячі людей вшановують пам'ять загиблих внаслідок нападу з ножем

фото
Середа, 14 червня 2023, 19:12

У британському місті Ноттінгем кілька тисяч людей зібралися на території університету, щоб вшанувати пам’ять трьох загиблих внаслідок нападу з ножем.

Про це повідомляє BBC, пише "Європейська правда".

У поліції вже офіційно назвали імена загиблих – це 19-річні студенти Ноттінгемського університету Грейс О’Меллі-Кумар та Барнабі Веббер, а також 65-річний Єн Коутс, який працював в обслуговуючому персоналі школи. Спершу повідомляли, що йому близько 50 років.

На пам’ятну акцію на території університету прийшли тисячі людей. 

 
BBC

Для Веббера, який був також затятим гравцем у крікет, команда створила меморіал з ігрового обладнання. 

 
BBC

На університеті Ноттінгема через загибель студентів приспустили прапори. 

 
PA

Нагадаємо, трагічний інцидент стався вдосвіта у вівторок. Двох студентів, які поверталися з вечірки після іспитів, знайшли мертвими на центральній вулиці міста, на одній із сусідніх вулиць знайшли мертвим старшого чоловіка. Зловмисник вочевидь намагався втекти на відібраному у нього фургоні та завдав серйозних травм одній людині. 

Після того як транспортний засіб зупинили, поліція застосувала електрошокер, щоб заарештувати 31-річного чоловіка, і заявила, що не розшукує інших підозрюваних.

BBC повідомляли, що підозрюваний, ймовірно, є мігрантом західноафриканського походження, який мав проблеми з психічним здоров'ям. Офіційно можливих мотивів нападника не розкривали. 

Інцидент шокував місто, особливо студентську спільноту, адже в Ноттінгемі розташовані два університети, в яких навчається понад 50 тисяч студентів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: