Байден і Зеленський обговорили контрнаступ і спробу заколоту в РФ

Понеділок, 26 червня 2023, 07:16

Президент США Джо Байден напередодні ввечері провів телефонну розмову із президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомили у пресслужбі Білого дому, пише "Європейська правда".

"Президент Байден говорив сьогодні (25 червня – ред.) з президентом України Володимиром Зеленським, щоб обговорити підтримку України, яка захищається від російської агресії", – йдеться у повідомленні.

Байден і Зеленський також поговорили про контрнаступ Збройних сил України. Американський президент підтвердив, що США надаватимуть Україні безпекову, економічну та гуманітарну допомогу. 

Лідери також обговорили останні події в Росії, де ватажок "групи Вагнера" Євгєній Пригожин спробував влаштувати збройний заколот.

Як відомо, з вечора 23 червня у Росії розгорталось фактичне силове протистояння між керівником ПВК "Вагнер" і офіційною російською верхівкою. Владімір Путін у спеціальному зверненні заговорив про громадянську війну і заколот.

У суботу ввечері після розмови з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком Пригожин заявив, що його найманці розвертають колони і йдуть у зворотному напрямку в польові табори. Пізніше стало відомо, що кримінальну справу стосовно Пригожина закриють, а він "піде в Білорусь".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: