Прем’єр Молдови: Заколот Пригожина показав слабкість Росії

Понеділок, 26 червня 2023, 20:33

Прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан вважає, що придушений заколот приватної військової компанії "Вагнера" в Росії виявив слабкість Москви, а також показує все меншу ефективність втручання Кремля у країну.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", Речан заявив в інтерв’ю Reuters.

"Те, що ми бачили останніми днями, є чітким свідченням слабкості російського керівництва і російського управління армією. Росія набагато слабша, ніж люди думають", – вважає прем'єр Молдови.

Він додав, що спроба заколоту в Росії може стати військовим стимулом для України, яка бореться з повномасштабним російським вторгненням, та підняти її бойовий дух.

"Важливо мати ще більше зобов'язань з боку Заходу щодо забезпечення України тим, що їй потрібно для захисту країни і витіснення російських військ", – підкреслив Речан.

Глава МЗС Молдови: Заколот у Росії ще раз підтвердив потребу членства в ЄС

Молдовський прем’єр окремо наголосив на спробах втручання Росії у справи його держави, нагадавши про спробу державного перевороту, а також фальшиві мінування й кібератаки.

"Ми не відчуваємо, що Росія відступає або зменшує інтенсивність (втручання. – Ред.). Просто наші інституції покращили свої можливості для боротьби з цією гібридною війною Росії", – додав він.

Нагадаємо, в ніч проти суботи, 24 червня, ватажок ПВК "Вагнера" Євгеній Пригожин оголосив про наміри "розібратись" із керівництвом російського Міноборони, стверджуючи, що воно намагається ліквідувати "вагнерівців". Коли бойовики вже рухались у бік Москви, Пригожин заявив про скасування "маршу" й погодився на виїзд у Білорусь. 

Президент США Джо Байден підкреслив, що Сполучені Штати та їхні найближчі союзники не причетні до заколоту групи "Вагнера", вперше публічно коментуючи російські події цими вихідними. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: