Литва спільно з Естонією купить вибухівки на 200 млн євро

П'ятниця, 30 червня 2023, 11:23

Литва підписала рамковий контракт на суму близько 200 мільйонів євро на закупівлю вибухових речовин і зарядів з естонськими Державним центром оборонних інвестицій (RKIK), департаментом поліції та прикордонної охорони і рятувальним департаментом.

Про це, як передає "Європейська правда", повідомляє RKIK у своєму пресрелізі для BNS.

Зазначається, що за новим контрактом буде можливим терміново закуповувати вибухові речовини та заряди, що дає перевагу під час реагування в кризових ситуаціях. 

"Після російського вторгнення в Україну попит на боєприпаси різко зріс по всій Європі, після чого ми переконалися, що наявність великої кількості контрагентів дасть нам перевагу під час термінового постачання", – пояснив керівник відділу озброєнь RKIK Раміль Ліпп.

За його словами, тепер якщо в одного контрагента виникнуть проблеми з поставками, відразу з'являється можливість розмістити замовлення в іншого партнера за договором.

"Спільні закупівлі з іншими країнами та установами дають нам можливість консолідувати потреби різних сторін і домогтися зниження цін. Спільно закуповувана бойова техніка також зміцнює союзницькі зв'язки і забезпечує перехресне використання і взаємну підтримку всередині країни", – додав Ліпп. 

Раніше литовський президент Гітанас Науседа оголосив, що Литва придбала дві пускові установки NASAMS, які будуть передані Україні. 

Також Литва передасть Україні додаткові бронетранспортери та боєприпаси.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: