У Бранденбурзі спалахнула масштабна лісова пожежа на колишньому полігоні з боєприпасами

фото, відео
Неділя, 4 червня 2023, 19:22

Пожежники вже кілька днів гасять пожежу, що спалахнула в лісі під містом Ютербог у федеральній німецькій землі Бранденбург, на місці старого військового полігону.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в матеріалі Tagesschau.

Другий за рівнем небезпеки лісових пожеж діє на всій території Бранденбургу з середи. Увечері того ж дня полум’я охопило ліс біля Ютербога, після чого через суху погоду й вітер значно поширилось.

Станом на неділю горять близько 150 гектарів лісу – це приблизно половина берлінського парку Темпельхофер-Фельд.

Пожежники не можуть підібратися достатньо близько до джерел вогню, оскільки територія лісу забруднена старими боєприпасами, що залишились від закинутого військового полігону. Рятувальники готуються до того, що ліквідація лісової пожежі може тривати ще кілька днів.

 
Фото: DPA

Частина лісу, що горить, належить Фонду природних ландшафтів Бранденбургу – він захищає колишні військові полігони з метою збереження природи.

Із-поміж близько 70 пожеж, що виникли в Німеччині цього року, нинішня пожежа біля Ютербога є найбільшою.

У зв'язку зі стихійним лихом віце-головою парламентської фракції Християнсько-демократичного союзу у парламенті Бранденбурга Денні Айхельбаум закликав федеральний уряд ФРН виділити більше грошей на знешкодження вибухонебезпечних предметів у землі.

"Лише вивезення боєприпасів навколо Ютербога коштуватиме 250 мільйонів євро", – заявив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: