Глава МЗС Литви після підриву Каховської ГЕС: терористи не зупиняються, якщо їх не зупинити

Вівторок, 6 червня 2023, 10:10

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс після підриву Росією дамби Каховської ГЕС заявив про необхідність перемоги Україні на полі бою, оскільки терористів може спинити лише сила.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", він написав у Twitter.

"Терористи не зупиняються, якщо їх не зупинити. Вони не ведуть переговори ні з чим, окрім сили. Вони без жалю спричиняють величезні катастрофи. Я скажу це ще раз: тривалий мир в Європі вимагає перемоги України як на полі бою, так і в суді. Ніщо інше не спрацює" – написав Ландсбергіс.

Вранці 6 червня Оперативне командування "Південь" повідомило, що російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, згодом ОВА підтвердила цю інформацію. Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів.

За словами Прокудіна, через п'ять годин вода досягне критичного рівня.

Глава МЗС Дмитро Кулеба назвав підрив Росією Каховської ГЕС жахливим воєнним злочином і, ймовірно, найбільшою техногенною катастрофою в Європі за останні десятиліття.

Генсек Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич назвала руйнування Каховської ГЕС злочинним і безрозсудним. Президент Євроради Шарлю Мішель шокований підривом, за його словами, це буде обговорюватися на червневому саміті ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: