Посол ЄС вважає, що Грузія має отримати статус кандидата

Середа, 7 червня 2023, 15:14

Посол Європейського Союзу в Грузії Павел Герчинський підтримав надання країні статусу кандидата на членство в ЄС, але зауважив, що Тбілісі має показати прогрес за рекомендаціями Європейської комісії.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на Interpressnews, про це Герчинський сказав журналістам у середу під час візиту в Аджарію.

Посол нагадав, що Єврокомісія зараз працює над підготовкою звіту про виконання Грузією рекомендацій для руху в ЄС, який буде опубліковано в жовтні.

"А потім наприкінці року на вищому політичному рівні зустрінуться лідери 27 держав-членів ЄС – президенти й прем'єр-міністри – і вирішать, які подальші кроки слід зробити у зв'язку із заявкою Грузії на вступ до ЄС", – сказав Герчинський.

Влада Грузії: якщо ЄС не дасть нам статус кандидата – "не біда"

За словами дипломата, його особиста думка полягає в тому, що Грузія повинна отримати статус кандидата.

"Але дуже важливо, щоб час, що залишився до кінця року, був використаний для досягнення якомога більшого прогресу за 12 пріоритетами. Також дуже важливо, щоб із Грузії надходили хороші новини", – додав посол ЄС.

Раніше повідомляли, що Європейська комісія міркує над тим, аби рекомендувати державам-членам ЄС розпочати переговори про вступ з Україною і Молдовою, а Грузії надати кандидатський статус.

Читайте також: "ЄС готовий дати Грузії статус кандидата, але у РФ є заготовки і на цей випадок",

а також: Тбілісі йде на загострення: як санкції та конфлікт із США визначають майбутнє Грузії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: